Den vinaře, kouzlo sommelierství

„Prožijte nevšední zážitek a emoce, dopřejte si prožít den vinaře a odhalit kouzlo sommelierství.“
Sommelierský seminář nabízí den plný enologie – vinohradnictví, technologie výroby vína, teorie vinařského zákona, slovník vinařských výrazů, vady a nemoci vín, servis vína, degustaci moravských a zahraničních vín, aromatický profil vína a profil mohutnosti, SAT a v neposlední řadě snoubení pokrmů s víny.  Zpestřením budou sezónní práce ve vinohradě (řez révy vinné, sbírání hroznů, degustace mladých nefiltrovaných vín, měření cukru refraktometrem apod.), návštěva sklepa, měření síry ve víně s enologem Ing. Petrem Hruškou.
Seminář povede hlavní sommelier společnosti Víno Hruška Marian Jemelík.
 V případě zájmu o seminář „Den vinaře, kouzlo sommelierství“ nás kontaktujte na e-mailu marek.jestrabik@vinohruska.cz  nebo telefonicky na čísle 775 239 684.

Termíny konání:

31. 10. 2015 (potvrzení termínu do 3. 10. 2015 na e-mail: marek.jestrabik@vinohruska.cz)

Místo konání: Vinárna/sklep Víno Hruška - Blatnička
Cena: 3 990,- kompletní cena včetně ubytování
Začátek semináře: 9:00
Konec semináře/prezentace: 19:00 (dále diskuze, volná zábava, degustace ve sklepě)
Kapacita semináře:

Je limitována počtem 18-ti osob

Držitel poukazu získá: Dvoufázovou vývrtku, odborné tiskoviny, certifikát „Sommelierské minimum

 

ke_stazeni_25Certifikát

 

 

OBĚD

Předkrm:

Foie Gras na jablkovém ragů

a křupavým toastem

 

Polévka:

Krémová polévka z listového špenátu s uzeným lososem

a parmazánovým chipsem

 

Hlavní chod:

Vepřová panenka pečená do růžova na lůžku z glazované zeleniny s pečenými bramborami a parmazánová omáčka

 

Dezert:

Slovácké bramborové šléšky s povidlovou omáčkou

babičky Jarky sypané restovanou strouhankou

 

VEČEŘE
Pečená kuřecí prsíčka balená ve švarcvaldské šunce na špízu s cherry rajčátky,

podávaná s anglickou zeleninou a šťouchaným bramborem

(víno dle vlastního výběru)

 

POZDNÍ VEČERNÍ RAUT

Konfitovaná kachní prsa s hrubou solí, holandské sýry,

sušené domácí trnky pečené ve slanině, Prosciutto na rozmarýnových tyčinkách, Kalamaty XO,

domácí vepřová paštika

 

 

 

DEGUSTACE VÍN

 

Morava:

Frizzante, jemně perlivé víno, Slovácko

Sylvánské zelené, jakostní, Slovácko

Rulandské šedé, Slovácko

Müller Thurgau, Slovácko

Muškát moravský, Slovácko

Hibernal, BIO, Slovácko

Tramín červený, Slovácko

Cuvée Nikol, TOP, Slovácko

Rosé - Svatovavřinecké, Slovácko

Rosé - Frankovka, Slovácko

Dornfelder, Slovácko

Cabernet Moravia, barrique, Slovácko

Merlot, Slovácko

 

 

Francie:

Champagne de Devaux

Riesling, Alsace

Pouilly – Fuissé, Burgundsko

Gigondas, Cote du Rhóne

Chateauneuf-du-Pape, Cote du Rhóne

 

Chile:

Malbec, Reserva, Maipo Valley

Carmenére, Reserva, Maipo Valley

Merlot, Gran Reserva, Maipo Valley

 

JAR:

Pinotage, Platinium reserva, Stellenbosch

 


www.gastrowine.cz                                                 www.vinohruska.cz