Degustace, senzorické hodnocení vína

Degustace je senzorický test, který odhaluje organoleptickou tvář produktu, analyzuje a interpretuje ji.

Degustace je smyslové nebo-li senzorické hodnocení vína, kde se posuzuje vzhled (čirost a barva), vůně (intenzita, čistota, harmonie a hloubka), chuť (intenzita, čistota, harmonie, perzistence) a celkový dojem těchto faktorů.

Kurz degustace je zaměřen především na správné hodnocení vína metodikou 100 bodového hodnocení. 

Hlavní body kurzu: 

  • jak degustovat vína
  • zásady a pravidla degustování vín
  • kategorizace vína dle zbytkových cukrů
  • řazení vín pro hodnocení
  • jak správně hodnotit
  • slepá degustace
  • rozpoznání vady vína
  • určení stejného vzorku, senzorická paměť
  • senzorický test zbytkových cukrů & kyselin
  • barvy vína a čas
  • aromatický profil vína a profil mohutnosti
  • počet vzorků 24
Certifikát kurzu Degustace, senzorické hodnocení vína

Místo konání: Vinárna-sklep, Blatnička, vinařství Víno Hruška

Doba prezentace: 4-5 hod., začátek 15:00, konec prezentace 20:00 následuje volná zábava, ukončení 22:00.

V ceně kurzu: večeře, občerstvení, degustované vína, prohlídka sklepního hospodářství

Maximální počet uchazečů: 18 osob

Cena kurzu: 1290,-

Doporučujeme ubytování za zvýhodněnou cenu 490,- (Penzion Víno Hruška, Blatnička). Zvýhodněná cena platí pro obsazení dvoulůžkového pokoje.

Kurzem vás bude provázet Marian Jemelík, degustátor, obchodní manažer a sommelier společnosti s kolegou Markem Jestřabíkem, koordinátorem akce.

  1. Rezervace a dotazy: Marek Jestřabík, marek.jestrabik@vinohruska.cz; tel.: 775 239 684
  2. Platební podmínky:

Rezervace je platná po zaplacení plné částky na účet: 214205511/0600 a to 14 dnů před konáním kurzu.

        Do poznámky pro příjemce napište vaše jméno a datum konání kurzu.

V případě absence propadá plná částka ve prospěch organizátora akce.