Degustace je senzorický test, který odhaluje organoleptickou tvář produktu, analyzuje a interpretuje ji.
Degustace je smyslové nebo-li senzorické hodnocení vína, kde se posuzuje vzhled (čirost a barva), vůně (intenzita, čistota, harmonie a hloubka), chuť (intenzita, čistota, harmonie, perzistence) a celkový dojem těchto faktorů.
Kurz degustace je zaměřen především na správné hodnocení vína metodikou 100 bodového hodnocení.
Hlavní body kurzu:
- jak degustovat vína
- zásady a pravidla degustování vín
- kategorizace vína dle zbytkových cukrů
- řazení vín pro hodnocení
- jak správně hodnotit
- slepá degustace
- rozpoznání vady vína
- určení stejného vzorku, senzorická paměť
- senzorický test zbytkových cukrů a kyselin
- barvy vína a čas
- aromatický profil vína a profil mohutnosti
- počet vzorků 24
Místo konání: Vinárna-sklep, Blatnička, vinařství Víno Hruška
Doba prezentace: 4-5 hod., začátek 15:00, konec prezentace 20:00 následuje volná zábava, ukončení 22:00.
V ceně kurzu: večeře, občerstvení, degustované vína, prohlídka sklepního hospodářství
Maximální počet uchazečů: 18 osob
Cena kurzu: 2500,-
Ubytování:
1 osoba ve dvoulůžkovém pokoji 990,- včetně snídaně
2 osoby ve dvoulůžkovém pokoji 1890,- včetně snídaně
Kurzem vás bude provázet Marian Jemelík, degustátor, obchodní manažer a sommelier společnosti s kolegou Markem Jestřabíkem, gastronomem a koordinátorem akce.
- Rezervace a dotazy: Marek Jestřabík, marek.jestrabik@vinohruska.cz; tel.: 775 239 684
- Platební podmínky: Rezervace je platná po uhrazení námi vystavené faktury.
V případě absence propadá plná částka ve prospěch organizátora akce.