Teoretická prezentace s degustací moravských a zahraničních vín. Starý & Nový svět a jeho odraz ve vinné produkci. Klasifikace vín. Prestižní regiony a vína. Vína určené k ležení. Archivační křivka – síra & kyslík ve víně. Sklenice a víno, servis vína atd.
Zahraniční vína a jejich regiony, klasifikace vína, technologie, odrůdy a přednosti jednotlivých regionů – Terroir.
Moravská vína a jejich dělení vína dle cukernatosti, nezkvasitelných sýrů, tlaku, barvy odrůd atd.
Prohlídka sklepního hospodářství vinařství Víno Hruška. Ochutnávka nefiltrovaných vín, včetně občerstvení.
Aktuální termín kurzu je 28.3.2025.
Hlavní body kurzu:
- ČR Morava a Čechy
- Kategorie vín
- Jakostní zatřídění vín
- Dělení vín dle CO2, barvy vína, zbytkových cukrů
- Degustace moravských vín
- Francie a vinařské regiony
- Alsasko, Champagne, Burgundsko, Cóte du Rhóne, Bordeaux
- Itálie a vinařské regiony
- Friuli, Veneto, Lombardie, Toscana, Puglia, Sicilia
- Španělsko a vinařské regiony
- Penedés, Jerez, Rioja, Ribera del Duero
- Portugalsko a portské víno
- Německo a Rakousko
- Afrika – JAR
- Jižní Amerika – Chile
- Severní Amerika – Kalifornie
- Degustace zahraničních vín dle uvedených zemí
- Dubové sudy a jejich alternativy
- Teplota vína k servisu
Místo konání: Vinárna-sklep, Blatnička, vinařství Víno Hruška
Doba prezentace: 4-5 hod., začátek 15:00, konec prezentace 20:00 následuje volná zábava, ukončení 22:00.
V ceně kurzu: degustace moravských a zahraničních vín, občerstvení, večeře, prohlídka sklepního hospodářství
Maximální počet uchazečů: 18 osob
Cena kurzu: 2500,-
Ubytování:
1 osoba ve dvoulůžkovém pokoji 990,- včetně snídaně
2 osoby ve dvoulůžkovém pokoji 1890,- včetně snídaně
Kurzem vás bude provázet Marian Jemelík, degustátor, obchodní manažer a sommelier společnosti s kolegou Markem Jestřabíkem, gastronomem a koordinátorem akce.
- Rezervace a dotazy: Marek Jestřabík, marek.jestrabik@vinohruska.cz; tel.: 775 239 684
- Platební podmínky: Rezervace je platná po uhrazení námi vystavené faktury.
V případě absence propadá plná částka ve prospěch organizátora akce.