Den vinaře, kouzlo sommelierství

Vžijte se do role vinaře a odhalte kouzlo sommelierství a rodinné vinařství Víno Hruška.

Nevšední zážitek ve vinařství plný teoretických zkušeností a praktických poznatků.

Interaktivní den enologie, technologie výroby vína, párování vína s pokrmy, degustace moravských a zahraničních vín.

Prohlídka sklepního hospodářství, sezónní práce ve vinohradu, měření síry ve víně, ochutnávka nefiltrovaných vín a další.

Obědové Menu s víny, večeře, celodenní občerstvení a večerní raut příjemně doplní energii k celodenní degustaci.

Hlavní body kurzu: 

  • Víno a čas
  • Klasifikace vína
  • Oblasti a jejich Terroir
  • Vinařský zákon
  • Kategorizace vína dle zbytkových cukrů, tlaku atd.
  • Technologie výroby
  • Autentická a Oranžová vína
  • Odrůdy moštové
  • Typy sudů, vypalování a jejich alternativy
  • Uzávěry vín a korky
  • Nemoci a vady vína, jak je poznáme
  • Víno a zdraví
  • Sommelier a jeho inventář
  • Servis vín
  • Teplota pro servis vína a skladování
  • Kombinace pokrmů s víny
  • Menu & vína
  • Degustace, senzorické hodnocení
  • Vína Moravy a Světa
  • Hodnotící systém – 100 tabulka
  • Profil aromatiky a profil mohutnosti vína
  • Řazení vín k degustaci
  • Aroma vína
  • Slovník vinařských výrazů.
  • Prohlídka sklepa
  • Sezónní práce ve vinohradu
  • Sekání sektů – Sabrage
  • Měření síry ve víně
Certifikát kurzu Den vinaře, kouzlo sommeliérství

Místo konání: Vinárna-sklep, Blatnička, vinařství Víno Hruška

Doba prezentace: 10-12 hod., začátek 9:00 (prezentace sklep Víno Hruška, Blatnička), konec prezentace 20:00 následuje volná zábava, ukončení 22:00.

V ceně kurzu: Celodenní strava, občerstvení, degustovaná vína, profesionální vývrtka, odborné tiskoviny atd.

Maximální počet uchazečů: 18 osob

Cena kurzu: 3990,-

Doporučujeme ubytování za zvýhodněnou cenu 490,- (Penzion Víno Hruška, Blatnička). Zvýhodněná cena platí pro obsazení dvoulůžkového pokoje.

Kurzem vás bude provázet Marian Jemelík, degustátor, obchodní manažer a sommelier společnosti s kolegou Markem Jestřabíkem, koordinátorem akce.

  1. Rezervace a dotazy: Marek Jestřabík, marek.jestrabik@vinohruska.cz; tel.: 775 239 684
  2. Platební podmínky:

Rezervace je platná po zaplacení plné částky na účet: 214205511/0600 a to 14 dnů před konáním kurzu.

        Do poznámky pro příjemce napište vaše jméno a datum konání kurzu.

V případě absence propadá plná částka ve prospěch organizátora akce.