Vžijte se do role vinaře a odhalte kouzlo sommelierství a rodinné vinařství Víno Hruška.
Nevšední zážitek ve vinařství plný teoretických zkušeností a praktických poznatků.
Interaktivní odpoledne plné enologie, technologie výroby vína, servisu vína, senzorického hodnocení vín.
Prohlídka sklepního hospodářství, sezónní práce ve vinohradu, degustace moravských a zahraničních vín.
Hlavní body kurzu:
- Klasifikace vína
- Oblasti a jejich Terroir
- Vinařský zákon
- Kategorizace vína dle zbytkových cukrů, tlaku atd.
- Technologie výroby
- Odrůdy moštové
- Typy sudů, vypalování a jejich alternativy
- Uzávěry vín a korky
- Nemoci a vady vína
- Sommelier a jeho inventář
- Servis vín
- Teplota pro servis vína a skladování, archivační graf
- Degustace, senzorické hodnocení
- Vína Moravy a Světa
- Hodnotící systém – 100 tabulka
- Profil aromatiky a profil mohutnosti vína
- Řazení vín k degustaci
- Aroma vína
- Slovník vinařských výrazů.
- Prohlídka sklepa, vinohradu

Místo konání: Vinárna-sklep, Blatnička, vinařství Víno Hruška
Doba prezentace: 6 hod., začátek 14:30 (prezentace sklep Víno Hruška, Blatnička), konec prezentace 20:30 následuje volná zábava, ukončení 22:30.
V ceně kurzu: Večeře – tři chody včetně kombinace s víny, občerstvení (nealko, káva, čaj atd.), degustovaná vína, odborné tiskoviny.
Maximální počet uchazečů: 18 osob
Cena kurzu: 3000,-
Ubytování:
1 osoba ve dvoulůžkovém pokoji 990,- včetně snídaně
2 osoby ve dvoulůžkovém pokoji 1890,- včetně snídaně
Kurzem vás bude provázet Marian Jemelík, degustátor, obchodní manažer a sommelier společnosti s kolegou Markem Jestřabíkem, gastronomem a koordinátorem akce.
- Rezervace a dotazy: Marek Jestřabík, marek.jestrabik@vinohruska.cz; tel.: 775 239 684
- Platební podmínky: Rezervace je platná po uhrazení námi vystavené faktury.
V případě absence propadá plná částka ve prospěch organizátora akce.