Den vinaře, kouzlo sommelierství

Vžijte se do role vinaře a odhalte kouzlo sommelierství a rodinné vinařství Víno Hruška.

Nevšední zážitek ve vinařství plný teoretických zkušeností a praktických poznatků.

Interaktivní odpoledne plné enologie, technologie výroby vína, servisu vína, senzorického hodnocení vín.

Prohlídka sklepního hospodářství, sezónní práce ve vinohradu, degustace moravských a zahraničních vín.

Aktuální termín kurzu je 11.3.2022

Hlavní body kurzu: 

  • Klasifikace vína
  • Oblasti a jejich Terroir
  • Vinařský zákon
  • Kategorizace vína dle zbytkových cukrů, tlaku atd.
  • Technologie výroby
  • Odrůdy moštové
  • Typy sudů, vypalování a jejich alternativy
  • Uzávěry vín a korky
  • Nemoci a vady vína
  • Sommelier a jeho inventář
  • Servis vín
  • Teplota pro servis vína a skladování, archivační graf
  • Degustace, senzorické hodnocení
  • Vína Moravy a Světa
  • Hodnotící systém – 100 tabulka
  • Profil aromatiky a profil mohutnosti vína
  • Řazení vín k degustaci
  • Aroma vína
  • Slovník vinařských výrazů.
  • Prohlídka sklepa, vinohradu
Certifikát kurzu Den vinaře, kouzlo sommeliérství

Místo konání: Vinárna-sklep, Blatnička, vinařství Víno Hruška

Doba prezentace: 6 hod., začátek 14:30 (prezentace sklep Víno Hruška, Blatnička), konec prezentace 20:30 následuje volná zábava, ukončení 22:30.

V ceně kurzu: Večeře – tři chody včetně kombinace s víny, občerstvení (nealko, káva, čaj atd.), degustovaná vína, odborné tiskoviny.

Maximální počet uchazečů: 18 osob

Cena kurzu: 2990,-

Ubytování:

1 osoba ve dvoulůžkovém pokoji 990,- včetně snídaně
2 osoby ve dvoulůžkovém pokoji 1690,- včetně snídaně
Kurzem vás bude provázet Marian Jemelík, degustátor, obchodní manažer a sommelier společnosti s kolegou Markem Jestřabíkem, gastronomem a koordinátorem akce.

  1. Rezervace a dotazy: Marek Jestřabík, marek.jestrabik@vinohruska.cz; tel.: 775 239 684
  2. Platební podmínky: Rezervace je platná po uhrazení námi vystavené faktury.

V případě absence propadá plná částka ve prospěch organizátora akce.