Sommelierská pečeť

Kurz sommelierská pečeť je určen pro studenty středních a oborových škol se zaměřením na gastronomii.

Cílem je zvýšení profese v oboru vinné kultury, zručnosti při servisu vína, poznání vína tzv. degustace a určení základních principů kombinací vín s pokrmy v zážitkové gastronomii. Studenti si prakticky vyzkouší servis bílého a červeného vínasabrage neboli sekání sektů, získají základní návyky pro hodnocení za pomocí 100 bodové degustační tabulky.

Dále základy pro tvorbu vinného lístku, marketingu v podniku, psychologie prodeje a odpovědnosti v práci atd.

Hlavní body kurzu: 

  • Klasifikace vína
  • Oblasti a podooblasti a jejich Terroir
  • Typy révy, dělení dle využití
  • Kategorizace vína dle cukernatosti, přetlaku CO2 a zbytkového cukru
  • Technologie výroby vína
  • Růžová vína a klarety
  • Autentická a Oranžová vína
  • Vady a nemoci vín
  • Degustace – aromatický profil vín
  • Řazení vín k degustaci
  • Korkový dub a alternativní uzávěry
  • Odrůdy révy vinné
  • Teplota vín
  • Snoubení pokrmů s víny
  • Menu & Vína
  • Sommelier odborník v gastronomii
  • Skladování vína a pozitivní účinky vína na zdraví člověka
  • Dubové sudu – Barrique
  • Slovník vinařských výrazů
  • Servis vína – bílého, červeného, sabrage
  • Dekantace
  • Servis doutníků
Certifikát kurzu Sommelierská pečeť

Místo konání: Prostory škol a školských středisek pro odbornou výuku

Délka trvání kurzu: 4 dny včetně zkoušek (praktická a teoretická zkouška)

V ceně kurzu: Vína pro praktický nácvik studentů, profesionální vývrtka, vína pro degustaci, vína pro zkoušku, odborné tiskoviny.

Počet uchazečů: 12 – 20  osob

Cena kurzu: 3700,-

V případě ceny za nájem poskytovatele školských a jiných prostor bude o tuto částku kurz navýšen.

V případě absence studenta po zaplacení kurzovného nemá student nárok na vrácení zaplacené částky, ale má nárok na prostředky pro výuku – vína, vývrtku, odborné tiskoviny – skripta.

Žádáme: Společenský nebo pracovní oděv, psací pomůcky, příručník a standardní společenskou hygienu.

Kurz povede Marian Jemelík, hlavní sommelier Víno Hruška, obchodní manažer, degustátor a lektor gastronomie.