Snoubení Vína & Sýrů

Vžijte se do role sommeliera a odhalte tajemství snoubení vína a sýrů.

Teoretická prezentace s degustací sýrů a vín. Ochutnávka měkkých sýrů, polotvrdých a tvrdých sýrů, s bílou plísní na povrchu, s modrou plísní uvnitř sýra, sýrů s mytou kůrou a další.

Dělení vína dle cukernatosti, nezkvasitelných sýrů, tlaku, barvy odrůd atd. Naše oblasti a jejich Terroir.

Chuťové kombinace sýrů a vína za pomocí tzv. ,,mostů“ – strategie třetího vjemu …

(džemu, vinného želé, olejů, balsamika, ovocných povidel atd.)

Prohlídka sklepního hospodářství vinařství Víno Hruška. Ochutnávka nefiltrovaných vín, včetně občerstvení.

Aktuální termín kurzu je 25.2.2022 a 25.3.2022

Hlavní body kurzu:

  • Narození sýra
  • Výroba a pasterizace
  • Syřidla a tučnost sýrů
  • Tvrdost sýrů
  • Dělení sýrů
  • Skladování a správné pořadí chutí
  • Párování sýrů s víny
  • Kvalita sýrů a cena
  • Známe sýry a jejich původ
  • Naše vinařské oblasti a jejich Terroir
  • Dělení vína dle zbytkových cukrů, tlaku atd.
  • Síra a dubové sudy
  • Nejpěstovanější odrůdy
  • Dubové sudy a jejich alternativy
  • Teplota vína k servisu
  • Degustace, základy hodnocení vína
Certifikát kurzu Snoubení Vína a sýrů

Místo konání: Vinárna-sklep, Blatnička, vinařství Víno Hruška

Doba prezentace: 4-5 hod., začátek 15:00, konec prezentace 20:00 následuje volná zábava, ukončení 22:00.

V ceně kurzu: Sýry a jejich kombinace, občerstvení, degustovaná vína, prohlídka sklepního hospodářství (Několik desítek kombinací vína a sýrů)

Maximální počet uchazečů: 18 osob

Cena kurzu: 1990,-

Ubytování:

1 osoba ve dvoulůžkovém pokoji 990,- včetně snídaně
2 osoby ve dvoulůžkovém pokoji 1690,- včetně snídaně
Kurzem vás bude provázet Marian Jemelík, degustátor, obchodní manažer a sommelier společnosti s kolegou Markem Jestřabíkem, gastronomem a koordinátorem akce.

  1. Rezervace a dotazy: Marek Jestřabík, marek.jestrabik@vinohruska.cz; tel.: 775 239 684
  2. Platební podmínky: Rezervace je platná po uhrazení námi vystavené faktury.

V případě absence propadá plná částka ve prospěch organizátora akce.